15 Chinese restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)

Rotterdam heeft een levendige Chinese gemeenschap welke zich onder andere uit in veel restaurants waar je de lekkerste Chinese gerechten eet. Van kleine en grote maaltijden voor één persoon tot shared dining, van een chique ervaring tot een afhaalrestaurant. In Rotterdam zit je goed bij deze Chinese restaurants.

1. Tai Wu

Tai Wu is een Chinees Kantonees restaurant in hartje Rotterdam, aan de Mauritsweg. Dit gigantische restaurant lijkt van buitenaf niet zo groot als dat het is, maar heeft onwijs veel zitplek. Maar wees gewaarschuwd: het is hier altijd vol (ook tijdens lunchtijd), dus reserveren is aan te raden.

Je bestelt hier kleine en grote gerechten of dim sum om te delen. Ik heb er zelf meerdere malen gegeten en als vegetariër zit je hier ook prima. Er zijn veel groenten en tofu gerechten én alles smaakt heerlijk.

Adres

Mauritsweg 24-26, 3012 JR Rotterdam

2. Chekiang Garden

15 Chinese restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (1)

Iedereen die weleens door Blijdorp fietst, rijdt of loopt kent dit restaurant in ieder geval van de buitenkant. De opvallende gevel met blauwe tegels, rood en gele borden en grote letters pakt de aandacht.

Chekiang Garden is een Chinees-Indisch restaurant en bestaat al sinds 1982.

Adres

Stadhoudersweg 99, 3039 ED Rotterdam

3. Hong Kong Restaurant

Tegenover Tai Wu en om de hoek van het Rotterdamse China Town vind je Hong Kong Restaurant. Het is een klein restaurant met 50 zitplaatsen, gesitueerd in een mooi historisch pand aan de Westersingel.

Dit restaurant is één van de oudste Chinese restaurants in Rotterdam en heeft een tuin waar (net als binnen) kan worden gegeten.

Adres

Westersingel 15, 3014 GN Rotterdam

4. Shanghai Papa

15 Chinese restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2)

Shanghai Papa is een iets hipper en nieuwer Chinees restaurant. Hier eet je Chinese gerechten, soms met een twist. Er is een vegetarische/vegan kaart speciaal voor mensen zoals ik die geen vlees eten. Iedereen is dus welkom! Ook serveren ze Chinese drankjes, bijvoorbeeld thee en co*cktails.

Naast je bij Shanghai Papa aanschuift voor het diner, kun je hier ook terecht voor een speciale high tea. Hun Yum Cha high tea bevat per persoon een Bao naar keuze, vijf dim sums, vier zoetigheden en vier verschillende soorten Chinese thee. De sweets zijn gemaakt door hun patissier met ingrediënten als gember, groene thee en sesam.

Ontdek nog meer plekken voor een high tea in Rotterdam.

Adres

Botersloot 24-28, 3011 HG Rotterdam

5. Restaurant Chung

15 Chinese restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (3)

Foto door Olivia de Beukelaer.

Restaurant Chung ligt middenin het stadshart maar toch een beetje verborgen. Chung staat namelijk op zijn eigen kleine eiland. Als je over de Meent loopt kun je dit pareltje spotten, bij het bruggetje bij Scotch & Soda. Het restaurant wordt gerund door chef-kok Chung Wai Liu – een geboren en getogen Rotterdammer van Aziatische afkomst.

In de avond is dit restaurant een mooi lichtpunt aan het water. Je eet hier gerechten met klasse, een Aziatische basis met een Europese twist.

Lees ook eens Olivia’s review over Chung.

Adres

Noordmolenwerf 171, 3011 DC Rotterdam

6. China Town Dim Sum Rotterdam

15 Chinese restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (4)

Op de hoek van de Westersingel en de Kruiskade (het China Town gedeelte) zit hét welbekende dim sum restaurant van Rotterdam: China Town Dim Sum Rotterdam. De iconische gevel in zwart en rood doet stijlvol aan en geeft de ramen een mysterieuze vibe.

Naast authentieke dim sum eet je hier ook andere Chinese gerechten zoals Pekingeend en gezouten varkensvlees met choi sam.

Adres

Westersingel 1A, 3014 GM Rotterdam

7. Min-Kie

In Rotterdam West, aan het einde van de Beukelsdijk, vind je Surinaams, Indisch en Chinees afhaalrestaurant Min-Kie. Dit kleine zaakje met vriendelijke service bereid razendsnel jouw bestelling.

Ik haal hier zelf weleens eten want ik woon om de hoek en ik hoef slechts tien minuten van tevoren te bellen. De (vegetarische) bami gerechten zijn zeer aan te raden, je krijgt altijd een grote, smakelijke bak eten voor een vriendelijke prijs.

Ook graag lekker veel eten voor weinig geld? Ontdek deze betaalbare restaurants in Rotterdam!

Adres

Burgemeester Meineszplein 2B, 3022 XA Rotterdam

8. De Chinese Boot

Wie kent hem niet, De Chinese Boot? Dit drijvende hotel-restaurant ligt naast de Euromast en verreikt al jarenlang de waterkant met het authentiek Chinese design. Je kunt hier terecht voor een buffet aan Aziatische gerechten, waaronder sushi, noedels en vleesgerechten.

Grote kans dat jij – als echte Rotterdammer en net als ik als kind – weleens een kinderfeestje hebt meegemaakt waarbij je na het midgetgolfen een hapje ging eten op De Chinese Boot.

Adres

Parkhaven 21, 3016 GM Rotterdam

9. HOT&HOT Hot Pot Rotterdam

15 Chinese restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (5)

Dit unieke restaurantconcept valt bij velen in de smaak. Het is als het ware een bouillon fondue aan tafel, waarbij vlees, vis, zeevruchten en groenten klaargemaakt worden (door jezelf en de mensen met wie je bent) terwijl jullie zitten te tafelen.

De Chinese soepen zijn rijk van smaak en paren goed met de zoete drankjes die bij HOT&HOT worden geserveerd.

Adres

Goudsesingel 340A, 3011 KL Rotterdam

10. Cate Dak

Cate Dak zit een beetje weggestopt, maar mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Dit was een aanrader van vrienden die weten dat ik gek ben op Aziatisch eten. Je betaalt hier een zacht prijsje maar eet onwijs lekker, dus je levert niet in op de kwaliteit of smaakervaring.

Cate Dak is Chinees voor eindeloze Qin, een referentie naar de Qin-dynastie. Dit is de eerste dynastie die China verenigde. De naam is gepast, want het eten wat dit restaurant serveert verenigt menig foodie.

Adres

Oostplein 115, 3011 KX Rotterdam

11. De Nieuwe Chinese Muur

Trek je mooie kleren maar uit de kast, want bij De Nieuwe Chinese Muur in Hillegersberg ga je decadent uit eten.

Ik ben hier een keer geweest om de verjaardag van een vriendin te vieren en dat was een mooie ervaring. Het eten was erg lekker, de service was uitstekend en de ambiance was zeer aangenaam. Dit restaurant is een aanrader voor mensen die kwalitatief willen dineren.

Adres

Bergse Dorpsstraat 47, 3054 GB Rotterdam

12. De Kade

De Kruiskade is één van de meest multi-culti straten van Rotterdam en dat zie je onder andere terug in de diversiteit aan keukens.

De Kade is een uniek Surinaams en Chinees restaurant welke uitsluitend vegetarische specialiteiten serveert. Perfect dus als je net als ik gek bent op Aziatisch eten maar geen vlees eet.

Adres

West-Kruiskade 17B, 3014 AJ Rotterdam

13. Xi’an Delicious Foods

15 Chinese restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (6)

Xian is een stad in het Noordwesten van China. Restaurant Xi’an Delicious Foods is naar deze stad vernoemt. Hier serveren ze authentieke gerechten uit Xian, zoals noedelsoep, dumplings, Chinese crepes en rijstgerechten.

Bij Xi’an Delicious Foods kijk je mee hoe de chef noedels maakt. De open keuken geeft je een kijkje in het proces van vers bereide noedels (dun, dik en driehoeks bami).

Adres

Karel Doormanstraat 449A, 3012 GH Rotterdam

14. Yellow River Lanzhou Noodles

15 Chinese restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (7)

Dit restaurant is vernoemd naar – je raadt het al – de Yellow River in Lanzhou. Hier eet je ‘handpulled noodles’, oftewel met de handgemaakte noedels. Het is zelfs mogelijk om te kiezen uit zes verschillende soorten noedels (thin, regular, thick, wide, widerendiamond).

Het is hun passie en specialiteit om dit soort noedels te maken en serveren, maar naast noedels serveren ze ook aardappel- en rijstgerechten én hebben ze vegetarische opties.§

Adres

Mauritsweg 46A, 3012 JV Rotterdam

15. Lil’ Foodie Rotterdam

15 Chinese restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (8)

Over het water (op Zuid) schuif je aan bij Lil’ Foodie Rotterdam voor traditioneel Chinees eten zoals bijvoorbeeld Pekingeend. Maar dat is niet alles, ze hebben ook sushi rollen en Caribisch-Antilliaans eten.

Lil’ Foodie is, zoals de naam al verklapt, een klein zaakje. Het is knus en modern. Je kunt er zitten maar ook eten bestellen om mee te nemen.

Adres

Gooilandsingel 103, 3083 DP Rotterdam

Waar ga jij vanavond heen voor een lekkere Chinese maaltijd? Laat ons weten waar je het liefst Chinees eet in Rotterdam en waarom. Eet smakelijk!

15 Chinese restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6132

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.