De 20 Beste Chinese Restaurants in Amsterdam (2024)

In dit artikel lees je over de 20 beste Chinese restaurants in Amsterdam.

Nasi goreng, bami, saté, neem ook nog een loempia mee. Eet je maar rond het is toch zo gezond, want een Chinees doet veel meer met vlees. Met de verscheidenheid aan smaken en specerijen, is Chinese keuken geliefd door heel Nederland. Of je het nu laat bij menu A of kiest voor een volledige rijsttafel voor 2 personen, het is toch altijd te veel. Maar bij welk Chinees restaurant in Amsterdam kan je nu de lekkerste gerechten vinden, want tegenwoordig word je er mee dood gegooid. Daarom een lijst met de 20 lekkerste Chinese restaurants in Amsterdam.

Dit zijn de 20 beste Chinese restaurants in Amsterdam

Inhoudsopgave

1. Sichuan Food

Sichuan Food is de best of the rest als je het hebt over de kwaliteit van een Chinese restaurants in Amsterdam. Het gaat zelf zo ver dat dit restaurant als enige Chinees een Michelinster heeft voor haar heerlijke gerechten. Maar aan die ster zit ook een prijsje zo betaal je hier dan bij de afhaal Chinees om de hoek, maar dan heb je ook wel echt wat. Het restaurant serveert met uiterste zorg gerechten volgens de kunst van de traditionele Sichuan keuken. Tel daar het vakbekwame personeel bij op en je komt uit op een avond om niet te vergeten.

  • Prijs: €€€€
  • Reguliersdwarsstraat 35

2. Restaurant Dynasty

In het centrum van Amsterdam ligt het trendy en exotische restaurant Dynasty. Naast de inrichting is ook het eten hier exotisch. De kaart is gebaseerd op een combinatie van de Chinese en Thaise keuken. De gerechten zorgen, met een eigen twist van de chef, voor een ware smaakbeleving waar je u tegen zegt.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Reguliersdwarsstraat 30 (Rembrandtplein)

3. East Harbour Seafood

Houd je wel van vis, maar niet zo zeer van sushi? Zo zijn de eigenaren van East Harbour Seafood restaurant op het idee gekomen om naast een vestiging in de east harbour ook een restaurant in de Bijlmer Arena te openen. Bij dit restaurant kan je eigenlijk alles krijgen wat je van een visrestaurant kan verwachten. Van heerlijke visgerechten als zalm en tonijn tot gamba’s waarvan je je vingers bij aflikt. Al hun ingrediënten zijn dagvers, dus de smaak van het eten gaat je avond in ieder geval niet verpesten.

  • Prijs: €€€
  • Hoekenrode 4 (Bijlmer)

4. Chinees Restaurant Oceania

Restaurant Oceania is een restaurant dat nog echt finesse uitstraalt. In dit restaurant kan je genieten van op en top traditionele Chinese gerechten. De kwaliteit wordt niet alleen in het eten gestopt maar ook in de service. Met het gastvrije en warme personeel word je hier nog ouderwets in de watten gelegd.

  • Prijs: €€€

.

  • Locatie: Scheldestraat 77 (Scheldebuurt)

5. Orbit Amsterdam

Orbit Amsterdam is gevestigd in de Rivierenbuurt van Amsterdam. Het restaurant serveert Chinees , maar ook verschillende andere Aziatische keukens. Ze hebben heerlijk bites en fingerfoods.

Lees ook: 4x De lekkerste wegrestaurants in Nederland

Het interieur is strak modern en er is een lounge wat voor meer ambiance zorgt. Het restaurant is ideaal als je met je vrienden wilt eten en verschillende smaaksensaties uit de Aziatische (Chinese) keuken wilt proberen.

  • Prijs: €€€
  • Locatie: Bergweg 313B

6. Oriental Ruby

Tussen alle zakenlui in Amsterdam Zuid is restaurant Ruby te vinden. In dit restaurant kan je terecht voor zowel lunch als diner. Wanneer je hier ook komt maakt niet zoveel uit, want genieten van het eten doe je toch wel. Met de traditionele Chinese keuken zit je hier altijd goed.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Arent Janszoon Ernststraat 589A (Zuid)

7. FuLu Manderijn

Hou jij net als vele van de Oosterse keuken, maar is het standaard (afhaal) Chinees restaurant je net iets te pauper? Ga dan naar FuLu Manderijn! Hier is Chinees niet zomaar Chinees nee het is op zijn zachts gezegd fine dinning. De chefs maken hier gebruik van lokale producten met de geïmporteerde specerijen, die de echte zuidwest Chinese smaak aan de gerechten geeft. Naast de traditionele smaken gaat het restaurant wel met zijn tijd mee. Zo zijn er op iedere tafel tablets te vinden waardoor je makkelijk en snel kan bestellen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je ook gewoon je vragen kan stellen aan het vriendelijke personeel.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Rokin 26 (Centrum)

8. Wing Kee

En nog een Chinees restaurant in het Amsterdamse China Town. Bij Wing Kee is het motto lekker eten voor een scherpe prijs. Met verse ingrediënten maken de koks de eenvoudige maar oh zo lekkere traditionele gerechten klaar. Je kan hier terecht voor de zowel lunch als diner, dus als je even tijd hebt en je zit wat krap is dit zeker een aanrader.

Dit restaurant heeft geen website, maar is wel telefonische te bereiken op 020 623 5683

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Zeedijk 76 (Centrum)

9. Dragon City

In het verlengde van de Dam is het 30 jaar geleden allemaal begonnen voor restaurant Dragon City. Met succes tegenwoordig bereid het Chinese restaurant moderne Chinese gerechten. Dit is een mix van de authentieke Chinese keuken en de Nederlandse Chinese keuken, met een vleugje oriëntaalse stijlen. Vooral de Pekingeend is zeker aan te raden. Naast het lekkere eten doet het personeel er ook alles aan om het je naar de zin te maken met uitstekende service.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Damstraat 18 (Centrum)

10. Sea Palace

Iedereen die wel eens in het centrum van Amsterdam is geweest, kan dit Chinees restaurant niet hebben gemist. Pontificaal op het IJ staat Sea Palace, dit restaurant schreeuwt een en al China van buiten. Het ziet er namelijk uit als een authentiek Chinese tempel, maar niet alleen de uitstraling is authentiek. Ook de smaak van het eten doet je bijna geloven dat je echt aan de andere kant van de wereld zit.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Oosterdokskade 8 (Centraal Station)
Lees ook: De 10 gezelligste plekken voor een kerstdiner in Amsterdam

11. Restaurant San Lok

Chinees restaurant San Lok is al sinds 1983 op dit adres gevestigd en heeft sindsdien veel regionale bekendheid gekregen vanwege de kwaliteit en verfijnde smaken. Bij dit Chinese restaurant werken alleen maar echte vakmensen en dat zal je merken en proeven aan alles.

Of je nu kiest voor een Chinese tomatensoep, een geurige tipan-gerecht of een uitgebreide rijsttafel: San Lok bereidt deze gerechten voor je met de beste en lekkerste ingrediënten. Daarnaast hebben ze ook een Japanse kaart met erg lekkere sushi. Genoeg keus dus voor iedereen en je zit er ook nog eens in een fijne, ongedwongen sfeer.

  • Prijs: €€€
  • Locatie: Johan Huizingalaan 306

12. Golden Garden

Iets buiten het centrum van de hoofdstad in west is Golden Garden te vinden. In dit Chinese restaurant kan je voor een schappelijke prijs genieten van lekkere authentieke gerechten. Met de traditionele goede service en inrichting waan je je in het verre oosten.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Delflandplein 24-28 (Slotervaart)

13. Panda's Kitchen

Op de Haarlemmerdijk wordt er met man en macht gewerkt om jou ieder moment van de dag te voorzien van het beste eten. Met dagverse en natuurlijke ingrediënten maken ze hier gerechten van de hoogste kwaliteit en dat proef. Onder begeleiding van het zeer vriendelijke personeel is het dan ook een avond om niet snel te vergeten.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Haarlemmerdijk 30 (Centrum)

14. Tai Yu

Zoek je een Chinees restaurant in Amsterdam Noord? Dan ben je bij Tai Yu aan het juiste adres.
Tai Yu is als vele Chinese restaurants een echt familiebedrijf vader Lin staat al ruim 20 jaar in de keuken. Met al die ervaring maakt hij de lekkerste fusion gerechten, waar je samen van kan genieten. Weet je geen keuze te maken dan raad Lin je aan om verschillende hapjes te kiezen, zodat je al de smaken van deze keuken kan proeven.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Purmerweg 57

15. China Sichuan Restaurant

Naast Kantonese en de Mandarijnse keuken heeft China nog een heel bekende keuken. De Sichuan keuken is wat dit Chinees restaurant serveert. Deze keuken is niet voor watjes. In tegenstelling tot meest gebruikte Kantonese keuken wordt in deze cuisine en restaurant meer gespeeld met pittige gerechten. Om de echte smaak levende te houden in Nederland is maakt dit China Sichuan Restaurant van geïmporteerde specerijen en ingrediënten. Zo blijft de smaak het dichts bij het origineel.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Zeedijk 103, h.a. (Centrum)
Lees ook: De 5 beste Chinese restaurants in Leeuwarden

16. New King

New King kan zich misschien wel de nieuwe koning van China Town noemen. Van de traditionele Mandarijnse keuken kan je hier genieten van lunch, diner of snelle hap. Met een strak en hip interieur voelt het niet echt als een origineel Chinees restaurant, maar de gerechten spreken voor. Je proeft hier dan ook echt de smaak van het verre Oosten. Met verse ingrediënten en een vriendelijke bediening is het hier niet de vraag of je terugkomt, maar wanneer je.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Zeedijk 115-117 (Centrum)

17. Nam Kee

Een ander Chinees restaurant in China Town van Amsterdam is Nam Kee. Naast de vestiging in China Town heeft dit restaurant ook nog twee andere vestigingen in onze hoofdstad. In deze restaurants wordt al sinds 1981 traditionele Kantonese gerechten bereid. Met personeel dat zelf uit deze regio komt kookt hier met passie en liefde hun eigen keuken. Dat proef je maar al te goed. Niet alleen de koks, maar ook de bediening is brengt de passie en liefde voor dit eten bij jou aan tafel.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Marie Heinekenplein 4

18. Golden Chopstick

Een van de weinige Chinese restaurant in het centrum van Amsterdam in plaats van in China Town is Golden Chopstick. Dus perfect als je honger hebt gekregen na een dagje dwalen door het centrum. Dit restaurant is, naast de nasi en mihoen, kenmerkend om haar Hongkong stijl gerechten van hoge kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke zeevruchten, als onder andere kreeft en krap, of de zeer bekende geroosterde Pekingeend. Natuurlijk wordt hier ook gedacht aan de mensen die liever geen vlees eten.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Oude Doelenstraat 1 (Centrum)

19. China Town

In tegenstelling tot de naam doet vermoeden ligt dit Chinese restaurant niet in de China Town van Amsterdam, een stuk verder zelfs. In het verre Oosten van Amsterdam is dit restaurant beroemd om haar heerlijke nasi goreng met saté. Naast de smaken doet ook het interieur en de uitstraling, geheel met tempel en authentieke bekleding, je wanen in China.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Holendrechtplein 9 (Zuid-Oost)

20. Hoi Tin

Op de Zeedijk in Amsterdam bevind je je een van de China Towns van Nederland. Ook Hoi Tin is hier gevestigd. Het Chinese restaurant bereidt traditionele Kantonese gerechten, het gebied in het Zuidoosten van China, wat bekent staat om haar roerbak gerechten. Met verse gerechten bereiden ze hier hun special Hongkong stijl Poon Choi, wat een grote schaal is met verschillende varkens of rundvlees gerechten, die je zeker moet proberen. Wat helemaal in de oriëntaalse stijl van het restaurant ligt.

  • Prijs: €€€€
  • Locatie: Zeedijk 122 (Centrum)

Waar zijn deze Chinese restaurants in Amsterdam te vinden?

De 20 Beste Chinese Restaurants in Amsterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 6112

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.