Sam Lammers ruilt FC Utrecht wellicht in voor club uit de top drie (2024)

Sam Lammers ruilt FC Utrecht wellicht in voor club uit de top drie (1)

Rian Rosendaal

Laatste update:

FC Twente ziet in Sam Lammers een 'zeer interessante optie', zo verzekert Voetbal International vrijdag. Er zullen op financieel gebied echter nog wel de nodige stappen moeten worden gezet om de aanvaller los te weken bij Rangers, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan FC Utrecht. Lammers geldt als alternatief voor Wout Weghorst, die op concrete interesse van Ajax kan rekenen.

Technisch directeur Arnold Bruggink wil tegenover Voetbal International niet veel kwijt over de vermeende interesse in Lammers. De Twentse bestuurder benadrukt wel dat de 27-jarige aanvaller een goed halfjaar heeft gedraaid in De Galgenwaard.

Bruggink schuift daarnaast Rick van Wolfswinkel naar voren. De 35-jarige spits verlengde zijn contract bij Twente vorige maand tot medio 2025. "We hébben bij FC Twente ook nog een heel goede spits. Dus het is niet zo dat we daar per direct iemand nodig hebben. Tegen het einde van het EK zullen dingen zoals gewoonlijk wel op gang gaan komen. Wij raken niet in paniek."

Het artikel gaat verder onder de video

Meer video's

De eveneens aan AZ gelinkte Lammers staat er in ieder geval goed op bij Utrecht. Technisch manager Jordy Zuidam gaat er alles aan doen om hem voor de club te behouden. "Hij is een hele belangrijke schakel in ons elftal, dus willen we ver voor hem gaan", zei Zuidam vorige maand in Goedemorgen Eredivisie.

Volgens Hans Kraay jr. verdient Lammers, goed voor 10 goals in 18 Eredivisie-duels, bij Rangers 1,5 miljoen euro per jaar. Het bedrag werd niet bevestigd door Zuidam, maar hij gaf toe dat zijn salaris te hoog ligt voor het salarishuis van Utrecht. “Hij zit boven ons plafond, maar we zoeken nu naar een oplossing.”

Weghorst

Bruggink weet dat Ajax serieus in de markt is voor Weghorst. ”Ik heb het allemaal meegekregen, maar een reactie van Wout zelf heb ik niet gehoord.” De spits wil dolgraag nog een keer voor Twente spelen, maar of dat financieel mogelijk is, is de vraag. Burnley lijkt minstens vijf miljoen euro te vragen voor de Oranje-international.

De 'td' van Twente wil niet over bedragen speculeren. ”Wij zijn geïnteresseerd in Wout en over wat hij zelf wil, is hij eerder duidelijk geweest. Wij hebben niet gehoord dat daarin iets is veranderd. Ik heb al lange tijd goed contact met hem en zijn zaakwaarnemer, maar op dit moment zit hij in de EK-bubbel.”

“Voor ons blijft hij een superinteressante speler, maar het blijft afwachten of hij voor ons een haalbare kaart is. Natuurlijk zou het heel naïef zijn als wij nu al onze pijlen op Wout gaan richten. En andersom is dat precies zo“, aldus Bruggink.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

EredivisieFC UtrechtWout WeghorstSam Lammers

Meer nieuws

Sergiño Dest weet onder welke voorwaarden PSV hem mogelijk alsnog aantrekt08:2610.06.20243Afkoopsom die Feyenoord voor Brian Priske betaalt valt hoger uit dan gedacht08:0510.06.20246Vermoedelijke XI Oranje: Koeman verklapt basisspelers aan de hand van hesjes08:0010.06.202437VI noemt namen van vijf Oranje-spelers die ‘weten dat ze gaan spelen’ op het EK07:2510.06.202418Oranje-opponent Frankrijk kent slechte generale en wint niet van Canada23:3509.06.202439Priske is de nieuwe coach van Feyenoord en tekent voor langer dan gebruikelijk23:0509.06.202430

1

2

Meer sportnieuws

Reacties

Jambers22

7 juni 2024 om 21:21

Ja ja ja. Liever Lammers dan Weghorst. Kent de competitie en scoort veel, en heeft nog restwaarde. In de buidel tasten mannen!

ProTukker

7 juni 2024 om 21:27

10x liever Weghorst. Deze man gaat 100 procent geven voor Twente. Elke wedstrijd weer.

Daarnaast verdiend Lammers 1,5 miljoen euro per jaar. Die gaat vast niet veel,water bij de wijn doen waar Weghorst voor Twente wel wil inleveren.
Ik zou het helemaal geweldig vinden als Weghorst in het shirt van Twente zou spelen.

Ruiz_FCT

7 juni 2024 om 21:38

Eens met jou ProTukker. Mooiweervoetballers hebben we er al genoeg van. Lammers heeft veel meer talent maar doe mij altijd Weghorst. De mouwen opstropen, geen duel uit weg gaan, knokken, daar hou ik van. Sadilek is niet voor niets mijn favoriete speler van het huidige team en Ugalde was ook een held. Weghorst hierop an!

Redisthecolour

7 juni 2024 om 22:08

Wie zegt dat Weghorst zoveel wil inleveren? Als hij dat daadwerkelijk wil, dan komt dat eerder rond dan met Lammers verwacht ik. Wie weet wil hij toch ineens wel naar Ajax, omdat die club groter is en meer betaald.

roodwitteglory

8 juni 2024 om 02:17

Waarschijnlijk denkt hij als Twente het geld niet heeft om me te kopen dan houdt het op daar heb ik niks over te vertellen burnley wil een transfersom en als ajax daar wel aan kan voldoen dat ga ik daar heen hoe jammer ik het ook vind voor Twente en hoe graag ik er ook voor wil spelen.

Sirius

8 juni 2024 om 10:37

Anderzijds gaat Lammers nergens nog enigszins zo'n salaris verdienen. Ik denk dus niet per se dat Lammers veel keuze heeft dan water bij de wijn te doen als hij nog een sportieve uitdaging wil.

Ik denk eigenlijk dat Lammers eerder haalbaar is dan Weghorst. Betreft de laatstgenoemde zijn er te veel struikelblokken. Hij verdient veel, maar schiet er in de Championship nog wel genoeg in. Daarnaast zijn er vast genoeg clubs die meer willen bieden dan FC Twente in zowel salaris als een transfersom.

Ik bedoel; een 3,5 miljoen euro heeft FC Twente vast nog wel liggen en Rangers heeft hem gekocht voor iets meer dan 4 miljoen. Zoveel meer zal hij dus denk ik niet moeten kosten. Alleen het salaris wordt dan een struikelblok, maar ik denk dat Lammers zelf ook wel snapt dat 1,5 miljoen euro bij z'n volgende werkgever niet realistisch is.

Sirius

8 juni 2024 om 10:39

@roodwitteglory - De keerzijde is dat de kans groot is dat die droom dan klaar is. Nu voegt Weghorst nog echt iets toe, maar over pakweg een 3 jaar verwacht ik dat niet meer per se. Dan moet je hem ook niet meer willen. Je moet als club immers ook naar de toekomst kijken.

FcGrun050

7 juni 2024 om 21:34

Kent Weghorst de Nederlandse competitie niet dan? En scoort Weghorst weinig in Nederland?

Jambers22

7 juni 2024 om 21:47

Zeker wel, echter denk ik dat Weghorst een stuk meer salaris vangt dan Lammers. En de restwaarde is ook een stuk meer van Lammers, wat zeker voor een club als Twente in mijn ogen altijd moet meewegen.

spursfan96

8 juni 2024 om 00:09

Lammers verdient momenteel 1.5 per jaar, Weghorst 2. Van Weghorst is echter bekend dat hij bereid is een flink deel in te leveren om bij Twente te kunnen spelen. Salaris zal niet zo veel schelen tussen deze 2.

fcu_030

7 juni 2024 om 22:36

Jans heeft Lammers aan de praat gekregen maar het is altijd maar afwachten hoe dat onder een andere coach gaat. Ik denk zelf dat Lammers ook niet graag bij Utrecht wil blijven hij is er alleen maar omheen aan het draaien en qua salaris is die eigenlijk niet te betalen voor Utrecht. Als Lammers naar Twente of AZ gaat hoop ik dat Utrecht voor Parrot gaat die afgelopen seizoen bij Excelsior speelde maakt ook makellijk zijn goals en is nog jong vraag me alleen af wat Tottenham voor hem wil hebben.

Ibi123

7 juni 2024 om 21:23

Als Ajax slim is halen ze Lammers ipv Weghorstt

Downwards

7 juni 2024 om 21:31

Nee, want je hebt achter Brobbey een meer ervaren, geslepen type nodig. Met wie je ook nog wat kan forceren. Lammers is een schitterende spits, maar niet het type voor achter Brobbey

FrankLampard08

7 juni 2024 om 21:37

Mee eens. Brobbey blijft hoogstens nog 1 jaar in Amsterdam, dan heb je met Lammers ook direct een goede vervanger klaarstaan: goede voetballer met een neusje voor de goal. Daarnaast hoeft hij waarschijnlijk niet veel te kosten. Rijkhoff kan mogelijk ook op termijn Brobbey vervangen, maar dat is nog afwachten.

schweinsteigar

7 juni 2024 om 21:55

Ja mee eens, Lammers kan meevoetballen, weghorst is een spits die je alleen voorzetten kan geven in de 16

roodwitteglory

8 juni 2024 om 02:20

Je bedoelt hoe de jong bij psv speelt ook niet de meest verfijnde voetballer. Ik durf te wedden als wout dit jaar bij psv in de spits had gestaan had hij er ook 25 gemaakt

Afc88

8 juni 2024 om 05:59

Ik geef toe dat ik door mijn clubvoorkeur geen deJong fan ben maar hier doe je hem wel te kort mee denk ik.

Ik schat Luuk iets verfijnder en meer voetballend in dan Wout

BurdyM

7 juni 2024 om 22:26

Een spits die niet goed genoeg is voor PSV is toch ook niet goed genoeg voor Ajax. Wat moet Ajax met een typische subtop spits.

Cipollini

7 juni 2024 om 22:40

In de subtop bivakkeren natuurlijk? Ajax komt nog wel even te kort voor de top van de eredivisie en dan is Lammers een prima spits

FCTLeon

7 juni 2024 om 22:40

PSV is momenteel een aantal stappen hoger dan Ajax. Ajax zal moeten gaan zorgen om AZ en Twente voor te blijven komend seizoen.

tinus45

7 juni 2024 om 23:16

Dat is inderdaad de realiteit van her moment die velen niet onder ogen willen of durven zien.
Nog een seizoen onder Twente en Az kunnen ze niet aan in Amsterdam en omstreken.

Afcakampioen

7 juni 2024 om 23:17

De Huntelaar route, niet slagen bij psv, vertrekken en excelleren bij Ajax. Ik teken ervoor Sam Lammers ruilt FC Utrecht wellicht in voor club uit de top drie (38)

KeeperToob

8 juni 2024 om 00:14

Vind het ook wel een ajax spits. Man is redelijk 2 benig. lichtvoetig, ook nog wel een actie in huis met snelheid. Nee het is geen vleugelspeler die op snelheid zijn man uitspeelt. Maar ik zie hem Brobbey wel uit de basisspelen hoor. Lammers scoort veel makkelijker. Maar goed, dat vinden ze in Amsterdam niet leuk om te horen want brobbey is heilig...

wiezie

7 juni 2024 om 21:34

Ik vind Bruggink een geweldige TD voor fc Twente. Hij praat nauwkeurig en zorgt dat de club belangen altijd voor gaan. Ik zou voor Lammers gaan iets jonger iets meer wendbaarder dan Weghorst. Tja wat Ajax met Weghorst moet, zou ik ook niet weten, past totaal niet in het Ajax dna, maar goed Wout is een zeer goede pinchitter en het zou jammer zijn als hij toch Ajax boven de eigen dat Twente zou kiezen.

Sirius

8 juni 2024 om 10:32

Tot nog toe doet Bruggink het helemaal niet zo goed. Wel is het de vraag hoeveel hij tot nog toe zelf gedaan heeft, aangezien Streuer hem wegwijs gemaakt heeft en vast ook input heeft gehad. Echter heeft geen enkele aankoop zich in de basis geknokt. Ja, Regeer omdat Brenet wegviel. Ugalde zat er eigenlijk al soort van, dus die tel ik niet mee.

Ik gun het Taha, maar het niveau houdt nog niet over. Eiting heeft toch wel moeite als je hem niet belangrijk maakt, Regeer vind ik overigens wel goed en wordt ongetwijfeld een basisspeler, Van Bergen kan alleen hard rennen, Salah-Eddine maakt ook geen indruk en Van Hoorenbeeck is vooral een redelijke back-up. Echter vind ik Bruns niet per se minder en die is ook nog eens ruim 4 jaar jonger.

Betreft het aankoopbeleid richting volgend seizoen vind ik het aantrekken van Kuipers ook niet bepaald een overtuigende zet. Hij wordt deze zomer 30 jaar, speelt nu anderhalf jaar leuk, wordt niet meer beter, heeft geen restwaarde en het is maar de vraag of hij aan gaat haken. Over Ltaief heb ik geen mening. Die ken ik eigenlijk niet.

Oenieboy

7 juni 2024 om 21:37

Weghorst heeft voor mij wel de voorkeur. Dit is al een oud bericht overigens. Zingt al ruim een maand rond in Enschede.

FCTLeon

7 juni 2024 om 22:21

Lammers is denk ik ook te duur. Verwacht dat Utrecht hem meer kan bieden wat betreft salaris.

Sirius

8 juni 2024 om 10:26

Inmiddels zal dat wel meevallen. Gekke dingen gaat FC Twente natuurlijk niet doen, maar ook een FC Utrecht gaat een speler geen 8 ton of iets per jaar geven.

Ajax12321

7 juni 2024 om 22:21

Laat Lammers maar naar Ajax komen en Woutje naar Twente.

madoka70

8 juni 2024 om 07:23

Parrott van Excelsior is net zo interessant en beter. Zowel voor Ajax als voor Twente. Ik zie Lammers wel progressie maken, maar hem niet beter worden. Ik heb alleen geen idee wat Tottenham voor die Parrott wil hebben. Die eigenaar is gek genoeg er twintig miljoen voor te vragen.

Oelie Wapper

8 juni 2024 om 08:05

Ssssttt, niet te hard zeggen, daar is AZ mee bezig, als opvolger van Pavlidis.

Sirius

8 juni 2024 om 10:25

Van mij mag hij komen. Qua speelstijl past hij beter dan Weghorst, maar uiteraard zie ik 1 van de 2 maar wat graag komen. Beide heren zouden echt iets toevoegen aan FC Twente. Dat is sowieso wel de categorie waar je moet gaan vissen, wil je geen flater slaan in Europa dit seizoen. De huidige selectie is in ieder geval op te veel posities nog niet goed genoeg.

Reageer

");newComment = newComment.concat("","");newComment = newComment.concat("","#");newComment = newComment.concat("",commentNumber);newComment = newComment.concat("","

");newComment = newComment.concat("", "

");newComment = newComment.concat("", commentText);newComment = newComment.concat("", "

Sam Lammers ruilt FC Utrecht wellicht in voor club uit de top drie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6742

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.